Doprava zdarma pro všechny objednávky nad 1 500 Kč.

3 recepty na horké nápoje, které vás zaručeně zahřejí na těle i na duši

3 recepty na horké nápoje, které vás zaručeně zahřejí na těle i na duši

Zima je stále tu a jaro zatím není na dohled. Pojďte si s námi toto mrazivé počasí zpříjemnit a připravte si tři jedinečné recepty na horké nápoje, které si zamilujete. Povzneste se nad všední dny a vychutnejte si je z naší kolekce keramických bucláků CLOUD a ČERVÁNEK a doma hezký to budete mít i přes nepřízeň počasí.

Vanilkové latté

Vanilkové latté s medem

  • 1 šálek silné kávy
  • 1/2 šálek mléka 
  • 2 lžičky medu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • Špetka skořice
  • Čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy vanilkového latté s medem

  1. Uvařte si silnou kávu.
  2. V malé rendlíčku zahřejte mléko, ale nedovolte mu přijít k varu.
  3. Přidejte med, vanilku a skořici. Míchejte, dokud se vše nespojí do hladké směsi.
  4. Vlijte horkou kávu do hrníčku a následně přidejte med.
  5. Nápoj posypte nastrouhaným muškátovým oříškem a ihned podávejte.

Jablečný punč

 

Jablečný punč s hřebíčkem a skořicí

  • 2 šálky jablečného džusu nebo můžete jablka odšťavnit doma
  • 1/2 šálku vody
  • 3 plátky čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce hřebíčku
  • 1 lžička skořice (mletá)
  • 1 lžíce medu (nebo podle chuti)
  • Skořice a plátky jablek pro ozdobu

Postup přípravy jablečného punče s hřebíčkem a skořicí

  1. Smíchejte jablečný džus a vodu v hrnci a přiveďte k varu.
  2. Přidejte plátky zázvoru, hřebíčku a mletou skořici. Nechte vařit na mírném ohni asi 10 minut.
  3. Přidejte med podle své chuti a nechte ho rozpustit.
  4. Odstavte od ohně a sceďte nápoj, abyste odstranili kousky zázvoru a hřebčíku.
  5. Nalijte do keramických hrníčků, ozdobte skořicovými tyčinkami a plátky jablek.

 TIP: Jablečný punč jsme si připravili do naší čajové konvice Alma, díky kvalitním izolačním vlastnostem korku a keramiky jsme punč mohli popíjet krásně teplý během celého večera.

Bílá čokoláda s levandulí a citrusy

  • 2 šálky mléka
  • 100 g bílé čokolády (nasekané)
  • 1 lžička sušené levandule
  • Kůra z 1 bio citronu
  • Kůra z 1 bio pomeranče
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup přípravy bílé čokolády s levandulí a citrusy

  1. Na středním ohni zahřejte mléko v hrnci, ale nedovolte mu přijít k varu.
  2. Přidejte nasekanou bílou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
  3. Přidejte sušenou levanduli, kůru z citronu a pomeranče, vanilkový extrakt a špetku soli.
  4. Vařte na mírném ohni asi 5 minut, abyste propojili všechny chutě.
  5. Odstavte od ohně, sceďte nápoj a nalejte do keramických hrníčků. Podávejte s trochou nastrouhané čokolády nebo šlehačky.

A už víte, jak na to. Recepty jsou několikrát ověřené a tak věřte, že je zvládne připravit opravdu každý. Já taky nejsem žádný šéfkuchař.

Nezapomeňte nám napsat, zda jste nějaký recept vyzkoušeli a jak vám chutnal. Taky koukněte naši kategorii keramických hrnků a konvic, ze kterých vám bude každý nápoje chutnat. Máme tam plno novinek!