3 recepty na horké nápoje, které vás zaručeně zahřejí na těle i na duši
3 recepty na horké nápoje, které vás zaručeně zahřejí na těle i na duši
Zima je stále tu a jaro zatím není na dohled. Pojďte si s námi toto mrazivé počasí zpříjemnit a připravte si tři jedinečné recepty na horké nápoje, které si zamilujete. Povzneste se nad všední dny a vychutnejte si je z naší kolekce keramických bucláků CLOUD a ČERVÁNEK a doma hezký to budete mít i přes nepřízeň počasí.
Vanilkové latté s medem
- 1 šálek silné kávy
- 1/2 šálek mléka
- 2 lžičky medu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- Špetka skořice
- Čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
Postup přípravy vanilkového latté s medem
- Uvařte si silnou kávu.
- V malé rendlíčku zahřejte mléko, ale nedovolte mu přijít k varu.
- Přidejte med, vanilku a skořici. Míchejte, dokud se vše nespojí do hladké směsi.
- Vlijte horkou kávu do hrníčku a následně přidejte med.
- Nápoj posypte nastrouhaným muškátovým oříškem a ihned podávejte.
Jablečný punč s hřebíčkem a skořicí
- 2 šálky jablečného džusu nebo můžete jablka odšťavnit doma
- 1/2 šálku vody
- 3 plátky čerstvého zázvoru
- 2 lžíce hřebíčku
- 1 lžička skořice (mletá)
- 1 lžíce medu (nebo podle chuti)
- Skořice a plátky jablek pro ozdobu
Postup přípravy jablečného punče s hřebíčkem a skořicí
- Smíchejte jablečný džus a vodu v hrnci a přiveďte k varu.
- Přidejte plátky zázvoru, hřebíčku a mletou skořici. Nechte vařit na mírném ohni asi 10 minut.
- Přidejte med podle své chuti a nechte ho rozpustit.
- Odstavte od ohně a sceďte nápoj, abyste odstranili kousky zázvoru a hřebčíku.
- Nalijte do keramických hrníčků, ozdobte skořicovými tyčinkami a plátky jablek.
TIP: Jablečný punč jsme si připravili do naší čajové konvice Alma, díky kvalitním izolačním vlastnostem korku a keramiky jsme punč mohli popíjet krásně teplý během celého večera.
Bílá čokoláda s levandulí a citrusy
- 2 šálky mléka
- 100 g bílé čokolády (nasekané)
- 1 lžička sušené levandule
- Kůra z 1 bio citronu
- Kůra z 1 bio pomeranče
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- Špetka soli
Postup přípravy bílé čokolády s levandulí a citrusy
- Na středním ohni zahřejte mléko v hrnci, ale nedovolte mu přijít k varu.
- Přidejte nasekanou bílou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
- Přidejte sušenou levanduli, kůru z citronu a pomeranče, vanilkový extrakt a špetku soli.
- Vařte na mírném ohni asi 5 minut, abyste propojili všechny chutě.
- Odstavte od ohně, sceďte nápoj a nalejte do keramických hrníčků. Podávejte s trochou nastrouhané čokolády nebo šlehačky.